Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Samsung 22, 22+ & S22 Ultra

 


Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε τα Samsung Galaxy S22 και S22+, τα οποία παρουσιάζονται ενισχυμένα συγκριτικά με παλιότερες ναυαρχίδες. Τα Samsung Galaxy S22 και S22+ διαθέτουν κάμερες με προηγμένη, έξυπνη επεξεργασία εικόνας. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους είναι ο μοντέρνος σχεδιασμός και το βιώσιμο design.



Κάμερα


Η κάμερες στα δύο μοντέλα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες συνδέονται και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Προσφέρουν νέες δυνατότητες όπως το Nightography το οποίο έχει κατά 23% μεγαλύτερο αισθητήρα από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η κάμερα αιχμαλωτίζει περισσότερο φως, αποτυπώνει λεπτομέρειες και αποδίδει χρώματα που αναδεικνύουν τις λήψεις, ακόμη και σε συνθήκες σκοταδιού. Τα δύο νέα μοντέλα ενσωματώνουν μια κύρια κάμερα 50MP, τηλεφακό 10MP και υπερευρυγώνιο φακό 12MP για HD λήψεις.

Στο κομμάτι του βίντεο συναντούμε τη νέα λειτουργία Auto Framing 2 με δυνατότητα ανίχνευσης έως και 10 ατόμων. Επιπλέον, προσαρμόζει αυτόματα την εστίαση της κάμερας, προσφέροντας ευκρίνεια. Οι δύο συσκευές της νέας σειράς εμπεριέχουν την προηγμένη τεχνολογία VDIS η οποία ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς, προσφέροντας σταθερές λήψεις φωτογραφιών


Τα Samsung Galaxy S22 και S22+ αναβαθμίζουν κάθε φωτογραφία κυρίως λόγω της τεχνολογίας AI που προσφέρει η εταιρία. Οι λήψεις είναι καλύτερες από ποτέ και αυτό οφείλεται στο AI Stereo Depth Map, που εμπλουτίζει το mode Πορτρέτου της κάμερας, αποτυπώνοντας και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.


Οθόνη


Τόσο στο S22 όσο και στο S22+ έχουμε Dynamic AMOLED 2X Display και τεχνολογία Vision Booster. Η οθόνη Intelligent Display, αναλύει τον φωτισμό και βελτιστοποιεί την εμπειρία θέασης, ακόμα και σε συνθήκες με έντονο φως. Με υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας με δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής από έως 120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.


Επεξεργαστής


Επεξεργαστής και στα δύο είναι ο Exynos 2200 στα 4nm. Η μνήμη RAM είναι 8GB και ο αποθηκευτικός χώρος είναι 128 ή 256GB. Το 5G είναι διαθέσιμο και στις δύο συσκευές.




Samsung Galaxy S22 Ultra






Η ναυαρχίδα της εταιρείας έρχεται με σκοπό να πάρει την θέση του Galaxy Note, ενσωματώνοντας πλέον τη γραφίδα, S Pen. Προσφέρει επιπλέον προσθήκες και βελτιώσεις συγκριτικά με το περσινό μοντέλο. Μεγάλη βελτίωση παρουσιάζει το lag τις γραφίδας από 9 στα μόλις 2,8ms. Η γραφίδα με την χρήση AΙ είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται μοτίβα προσφέροντας ταχύτερη απόκριση.


Το Samsung Galaxy S22 Ultra με μια σειρά αναβαθμίσεων σε οθόνη, κάμερα και με τον νέο επεξεργαστή Exynos 2200 της εταιρίας. Μαζί του θα βρούμε 8GB RAΜ για την έκδοση των 128GB και 12GB RAM για τις εκδόσεις 256GB και 512GB.


Κάμερα

Το νέο μοντέλο της Samsung έχει στο πίσω μέρος του τέσσερις κάμερες και μια στην πρόσοψη. Οι λειτουργίες τους ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Οι κάμερες προσφέρουν απίστευτα αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 108MP. Ο αισθητήρας είναι παρόμοιος με του Galaxy s21 ultra και το μέγεθος του είναι 1/1.33″. Στο φακό υπάρχει οπτικός σταθεροποιητής εικόνας.

Σε καλές συνθήκες φωτισμού οι λήψεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως ρεαλιστικές με πλούσια χρώματα κάτι που προσφέρει ισορροπία.

Σε συνθήκες όπου υπάρχει χαμηλότερη φωτεινότητα ο αισθητήρας δείχνει τις δυνατότητες του. Με την λειτουργία Adaptive Pixel τα αποτελέσματα των φωτογραφιών παρουσιάζουν αυξημένη ευκρίνεια και μειωμένο θόρυβο.

Στον υπερευρυγώνιο φακό έχουμε αισθητήρα των 12MP. Τα αποτελέσματα τω λήψεων είναι ικανοποιητικά. Ωστόσο, όταν υπάρχει χρήση zoom σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η δε προσφέρετε πλήρης αποτύπωση των λεπτομερειών.

Ο μικρός τηλεφακός προσφέρει x3 zoom και ο αισθητήρα των 10MP με οπτικό σταθεροποιητή. Οι φωτογραφίες από την εν λόγω κάμερα έχουν καλή ευκρίνεια και απεικονίζουν αρκετές λεπτομέρειες. Σε χαμηλό φωτισμό και σε λειτουργία νυκτός, εμφανίζονται πολύ καλά αποτελέσματα, με σχετικά χαμηλό θόρυβο.

Τέλος, υπάρχει ένας μεγάλος τηλεφακός που παρέχει οπτικό zoom 10x. Ο αισθητήρας είναι επίσης 10MP, αλλά το διάφραγμα του είναι πιο κλειστό. Ένα πολύ κλειστό διάφραγμα δεν είναι ιδανικό σε σκοτεινά μέρη, επομένως πιθανότατα θα χρειαστείτε τρίποδο και, φυσικά, νυχτερινή λειτουργία. Με καλό φωτισμό, η ευκρίνεια της φωτογραφίας είναι πολύ υψηλή και το δυναμικό εύρος είναι πολύ καλό.

Το κατάστημα εφαρμογών της Samsung διαθέτει εφαρμογή Expert Raw στην οποία δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης Raw φωτογραφιών στο Lightroom για περισσότερη επεξεργασία.

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια κάμερα 40MP. Οι φωτογραφίες επικεντρώνονται στην αυτόματη εστίαση και η ποιότητα είναι εξαιρετική. Διατηρείται ένα επίπεδο λεπτομέρειας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, διαθέτει ειδικό αλγόριθμο για νυχτερινά πορτρέτα από την μπροστινή αλλά και την πίσω κάμερα, που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στον τομέα του Video η Samsung έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Η συσκευή έχει την δυνατότητα λήψης βίντεο έως και 8K με ταχύτητα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ωστόσο εμφανίζονται πολλά framedrops. Το 4K από την άλλη, είναι απλά εντυπωσιακό στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο χτυπώντας την Apple. Εξαιρετική ποιότητα, και δυναμικό εύρος, τέλεια σταθερότητα.


Οθόνη


Η Samsung είναι μια εταιρία που παραδοσιακά προσφέρει τις καλύτερες οθόνες στα smartwatches της. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει φυσικά και το Samsung Galaxy S22 Ultra. Ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες (για παράδειγμα αντανάκλαση από φως που προέρχεται από τον ήλιο) η εμπειρία θέασης είναι πραγματικά ανεπηρέαστη. Σημαντικό παράγοντα παίζει βέβαια και το μέγεθος της οθόνης (6,8 ίντσες) Η ευκρίνεια της οθόνης είναι η μέγιστη δυνατή (ανάλυση 1440×3088, ενώ είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X). Η χρήση της οθόνης είναι απλά εκπληκτική είτε γίνεται χρήση με το δάκτυλο είτε με το S-Pen.


Επεξεργαστής και αποθηκευτικός χώρος

Το μοντέλο περιέχει τον επεξεργαστή Exynos 2200. Ο εν λόγω επεξεργαστής είναι ένας από τους καλύτερους στον τομέα των επιδόσεων, ενώ η αρχιτεκτονική του στα 4nm, τον κάνει πολύ αποδοτικό σε θέματα κατανάλωσης. Σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM (8 ή 12GB) οι επιδόσεις του μοντέλου είναι πολύ δυνατές.

Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι 128, 256, ή 512GB ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξετε να αγοράσετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.