Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Gadget και αξεσουάρ αυτοκινήτου που σου λύνουν τα χέρια!!!

 

Η οδήγηση είναι μια διαδικασία την οποία οι περισσότεροι από εμάς την υπομένουμε σε καθημερινή βάση. Για πολλούς είναι μια αγγαρεία στην καθημερινή ρουτίνα ενώ για άλλους είναι μια διέξοδος. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε Gadget τα οποία θα σε βοηθήσουν στην οδήγηση.



Οδηγείς στον δρόμο και χτυπάει το τηλέφωνο. Πόσες φορές έχει συμβεί; Πολλοί από τους οδηγούς θα σηκώσουν το τηλέφωνο με ρίσκο να χάσουν την συγκέντρωση τους στο τιμόνι. Από την άλλη μεριά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σε σταματήσει περιπολικό γιατί είναι παράνομο. Η λύση μπορεί να έρθει με ένα ακουστικό Bluetooth.

Υπάρχουν πολλά ακουστικά ασύρματα τα οποία τα συνδέεις με την συσκευή σου μέσου Bluetooth και μιλάς με όποιον θες χωρίς να αποσπάσαι από την οδήγηση. Ιδίως αν κάνεις δουλεία η οποία απαιτεί πολλές ώρες στο τιμόνι, μια τέτοια συσκευή θα σου λύσει τα χέρια. Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις για να διαλέξεις το σωστό ακουστικό Bluetooth αφορούν την μπαταρία του και την συνδεσιμότητα του. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας όσον αφορά την διάρκεια της μπαταρίας σε αυτές τις συσκευές. Εξαρτάται από την χρήση που θα του κάνεις. Τώρα όσον αφορά την συνδεσιμότητα θα πρέπει να ελέγξεις την έκδοση Bluetooth που υπάρχει στο κινητό σου ώστε η συσκευή που θα αγοράσεις να μπορεί να συνδέεται. Η άνεση παίζει και αυτή τον ρόλο της. Πολλοί βολεύονται με συγκεκριμένο τύπο ακουστικών στο αυτί τους. Ιδίως αν το φοράς πολλές ώρες θα πρέπει να κάνεις την σωστή επιλογή.


Ένα κλασσικό Bluetooth με clip το οποίο θα σε βοηθήσει είναι το Ακουστικό Bluetooth XNOUS Paradox Retractable. Είναι μικρό και ελαφρύ, με κλιπ στο κυρίως σώμα και ξεχωριστό ακουστικό.



Σε διαφορετικό κατασκευαστικό στυλ αλλά με πολύ καλές προδιαγραφές θα βρεις το BluetoothBusiness Handsfree Jellico S750 In-ear.


Υπάρχουν και gadgets τα οποία συνδέουν το κινητό σου με το αυτοκίνητο και η οποιαδήποτε παραγωγή ήχου μεταδίδεται από τα ηχεία. Έτσι μπορείς εκτός από τις κλήσεις σου να ακούσεις και την αγαπημένη σου μουσική και να δώσεις μια νότα διασκέδασης στην διαδρομή. Ακόμη αν σε ενοχλούν τα ακουστικά και δεν σε βολεύει να τα φοράς τότε θα λατρέψεις την συγκεκριμένη κατηγορία. Ένα από αυτά είναι και το FM Transmitter με USB + Card Reader+ Bluetooth 807. Σου δίνει την δυνατότητα να ακούσεις μουσική από το τηλέφωνο, από USB flash USB και από Micro USB. Με ενσωματωμένο μικρόφωνο, επίσης μπορείς να κάνεις κλήσεις hands-free για ασφαλή οδήγηση. Διαθέτει δύο θύρες φόρτισης USB όπου σου επιτρέπει να φορτίζεις το τηλέφωνο ή το tablet σου.


ΤοBluetooth Car KIT αυτοκινήτου είναι ένα ασύρματο ηχείο το οποίο συνδέεται με το κινητό και μεταφέρει ήχο σε ανοιχτή ακρόαση. Κατάλληλη επιλογή για το αυτοκίνητο (η συσκευασία περιλαμβάνει και φορτιστή αυτοκινήτου). Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να σας δώσει την απόλυτη ελευθερία και ασφάλεια στην επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.


Πέραν των αξεσουάρ που αφορούν την συνδεσιμότητα, χρήσιμες είναι και οι βάσεις για κινητά και για tablet. Οι βάσεις είναι χρήσιμες γιατί έχεις οπτική επαφή με την συσκευή σου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αν χρειαστείς πλοηγό, ενεργοποιείς τα google maps τοποθετείς το κινητό στην βάση και είσαι έτοιμος. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από βάσεις που μπορείς να βρεις. Κάποιες από αυτές μπαίνουν στο ταμπλό και κάποιες στις γρίλιες από το κλιματιστικό. Βέβαια, πάντα μπορείς να συνδυάσεις την βάση σου με δυνατότητα φόρτισης του smartphone σου με έναν ασύρματο φορτιστή αυτοκινήτου.


Εκτός από τα Gadget που αφορούν τον οδηγό υπάρχουν και κάποια που είναι για τους υπόλοιπους επιβάτες. Αν έχεις παιδιά και χρησιμοποιείς συχνά το αυτοκίνητο μπορείς να προμηθευτείς μια βάση tablet να την τοποθετήσεις στο προσκέφαλο του συνοδηγού έτσι ώστε να απασχολούνται τα παιδιά με διάφορες ταινίες και βίντεο και να οδηγείς απερίσπαστος. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι ιδανικό και για ταξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.